Wat zijn de tarieven?
De kosten voor de individuele stalling bedragen € 242 per maand, de kosten voor de groepsstalling € 222 per maand. Beide prijzen zijn inclusief het bekappen van de paarden, de periodieke ontworming en de enting tegen influenza.

Gaan de paarden iedere dag naar buiten?
Ons buitenterrein is speciaal aangelegd voor het oudere paard om in kuddeverband te kunnen leven en van alle gemakken voorzien. Dankzij verharde paden en voederplaatsen en diverse schuilmogelijkheden kunnen al onze bewoners ook met het Nederlandse weer 365 dagen per jaar comfortabel naar buiten.

Wanneer kan ik mijn paard bezoeken?
Wanneer je besluit jouw paard bij ons te stallen betekent dit geen afscheid van je paard. Je kunt altijd bij ons terecht en mag je paard zoveel en wanneer je maar wilt bezoeken. Het weghalen van een paard uit de groep kan bij sommige paarden wat onrust geven. Daarom hebben wij net buiten het Paddock Paradise een poetsplaats gemaakt waar je je paard even rustig kunt poetsen en hij of zij toch in het zicht van zijn maatjes blijft.

Is er voldoende toezicht?
De stallen en het Paddock Paradise liggen in de achtertuin van onze boerderij. Daardoor is er de hele dag toezicht en gaat de dagelijkse controle van de paarden als vanzelf. Bezoek komt het terrein op via de inrit voorzien van een poort en onder toeziend oog van onze vijf ”waakhonden”.

Is Stal de Utrecht een duurzaam bedrijf?
Op stal de Utrecht leven we zoveel mogelijk samen met de natuur. Voor het bestrijden van vliegen hebben wij een dazenval hangen en een tiental broedkastjes voor mussen en mezen welke in de zomer allemaal bezet zijn. In de stal broeden verschillende koppels boerenzwaluwen, na de broedperiode tellen wij er gemiddeld veertig. Eén boerenzwaluw eet wel 50.000 vliegen, muggen en andere insecten per week!
Ons gehele bedrijf en ons huishouden wordt voorzien van stroom afkomstig van zonnepanelen op het dak van de stal. De paarden drinken water uit de natuurlijke drinkpoel of grondwater uit de automatische drinkbakken. De mest van de paarden wordt opgehaald door Walkro wat het verwerkt tot een voedingsbodem voor de champignonteelt. Onkruid op ons terrein bestrijden wij niet met gif maar door veelvuldig te maaien.
Het grootste deel van het voer bestaat uit lokaal ingekocht biologisch hooi. Dit is onbespoten en wordt bemest met stalmest in plaats van kunst- of drijfmest. Dit is overigens niet hetzelfde als natuurhooi wat helemaal niet wordt bemest en daardoor een lagere voedingswaarde kan hebben. Het folie waar dit hooi in verpakt zit brengen wij twee maal per jaar naar Broeckx Plastic Recycling in Esbeek waar het wordt klaar gemaakt voor herverwerking.